SOS: Через АЧС на Херсонщині знищили більше 200 свиней

14 авг, 13:01

В Олешківському районі Херсонської області лабораторними дослідженнями підтверджено два епіозоотичних вогнища африканської чуми свиней.

За інформацією Олешківської РДА, 13 серпня у РДА проведено засідання комісії по надзвичайним ситуаціям, де за класифікаційними ознаками подію визнано надзвичайною, передає agronews.ua.

При ліквідаціі спалаху вилучено та умертвлено 5 тварин у м.Олешки та 57 тварин у с.Праві Солонці, які потім були спалені у визначеному комісією місці.

Частина міста Олешки (Хуторище, Слобідка, Рибхоз, Центр) та с. Праві Солонці визнана зоною захисту, де фактично потрібно провести забій усіх клінічно здорових свиней повідомила голова РДА Олена Кравченко-Скалозуб.

У місті Олешки обліковано 205 голів свиней, дані про яких наразі уточнюються силами міськради.

За даними Держпродспоживслужби,  в Україні з 1 січня по 31 липня було зареєстровано 60 випадків АЧС серед домашніх тварин (10,6 тис. – уражене поголів’я), із низ у липні – 12 випадків з понад 1,6 тис. – уражене поголів’я. За цей же період було зареєстровано 35 випадків в дикій фауні із загальною кількістю ураженого поголів’я – 338.

Нагадаємо, у Херсонській області оборот і перевезення живих свиней, сировини і продукції свинарства можуть здійснювати лише підприємства, які підтвердили дотримання закритого режиму виробництва.

Инф. agravery.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/311910.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM