Єдина база оцінки нерухомості принесе держбюджету 2-3 млрд грн щорічно — ФДМУ

04 авг, 10:05

Запуск оновленої Єдиної бази даних оцінки нерухомості та електронного модуля оцінки з автоматичною електронною перевіркою кожного звіту оцінювачів збільшить надходження до державного бюджету на 2-3 млрд грн щорічно.

Про це повідомляє прес-служба Фонду державного майна України (ФДМ), как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

Віталій Трубаров, керівник Фонду державного майна заявив, що це стане ще одним фактором у боротьбі з корупцією, який не дозволить здійснювати купівлю-продаж майна за заниженою ціною в 149 тис. грн.

Також він зауважив, що до впровадження Єдиної бази даних звітів про оцінку з модулем електронного визначення оціночної вартості в Україні спостерігалася істотна проблема в сфері оцінки для цілей оподаткування.

«Відповідно до статті 172 Податкового кодексу України, дохід фізичної особи від продажу нерухомого майна обчислюється виходячи з ціни такого продажу, але не нижче від оціночної вартості такого об’єкта, відбувалося постійне істотне заниження оціночної вартості такого майна до 149 тис. грн за об’єкти, які коштували набагато дорожче. Подібне заниження мало на меті зменшити суму податку на доходи фізичної особи, військового збору, а також для уникнення фінансового моніторингу та належного порядку здійснення розрахунків безготівковим способом», — йдеться у повідомленні.

Керівник Фонду також порадив всім недобросовісним оцінювачам забути часи, коли можна було занижати вартість об’єктів.

«Це в минулому, і всі ті, хто призупинив продаж і чекає, що модуль закриють, можуть не сподіватися–цього не буде», — наголосив Віталій Трубаров.

Віталій Трубаров повідомив, що в найближчі дні запуститься ще один авторизований майданчик для реєстрації оцінки нерухомості. Невдовзі їх буде 5, і оцінювачі зможуть обирати між ними. Також кожен суб’єкт господарської діяльності може зареєструвати свій майданчик.

Очільник Фонду також зазначив, що за п’ять днів роботи до Єдиної бази даних звітів внесено 3601 запис на загальну суму оціночної вартості 1,9 млрд гривень.

Нагадаємо, Порошенко виступив проти держпідтримки на закупівлю вагонів.

Инф. agravery.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/311698.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM