14 июл, 12:04
Упродовж січня-червня цього року до України надійшло 8,4 тис. т свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней (проти 924 т минулоріч) сукупною вартістю $15,4 млн. Розширилася й географія завезеної сировини — до постачальників додалася Бразилія.
Такою інформацією ділиться аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на Державну фіскальну службу України.
Трійка основних постачальників м’ясної сировини до України не змінилася: як і торік основна частка імпортованої свинини — майже 56% — припадає на поставки з Німеччини, Нідерландів та Данії. Щоправда перша з них дещо послабила «хватку», поступившись лідерством у трійці нідерландським постачальникам (понад 20% завезеної свинини). Данія також покращила свої позиції на українському ринку, порівняно з попереднім роком — 19,4%, проти 15,5% у 2017, особливо за рахунок активності у червні, практично зрівнявшись з Нідерландами.
За словами аналітиків АСУ, ці три постачальники у першому півріччі 2018-го завезли в Україну трохи більше половини свинини закордонного походження, решта поставок припадає на інших контрагентів.
«Звичайно, в основному імпортна свинина надходить на внутрішній ринок з країн Європи. Але під категорією „інші“ можна побачити й інших гравців. Так, з минулого року в Україну періодично надходить канадська свинина (зокрема, морожені лопатки, окости та їх відруби). У січні-квітні ці частини надходили до України по 1,77−2 $/кг, у травні — по 1,68 $/кг, а минулого місяця їх митна вартість коливалася між 1,66−1,68 $/кг. Надходили з Канади й дорожчі свинячі частини (у травні та червні) — по 2,39 та 2,59 $/кг», — зазначають в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».
«Не лише канадська свинина „причалювала“ до одеських портів. Зокрема, чутки про надходження м’яса свиней з Бразилії підтвердилися: у травні та червні до України „допливли“ вантажі з мороженою свининою по 2,42 $/кг», — прокоментували аналітики АСУ з посиланням на дані митної статистики ДФСУ.
Нагадаємо, у 2018 році збережеться тенденція підвищення цін на свинину, але темпи подорожчання цього виду м’яса сповільняться.
Инф. agravery.com
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/311302.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM