ФАО надає молоду птицю 2750 фермерствам східної України

18 май, 08:44

ФАО продовжує надавати гуманітарну допомогу у постраждалій внаслідок конфлікту східній Україні, зосереджуючи увагу на агровиробниках, які живуть уздовж лінії розмежування. Цього разу 2 750 домогосподарств отримають одноденних курчат, каченят та індичат. Ця допомога надається в рамках програми ФАО з реагування у надзвичайних ситуаціях в Україні, бюджет якої складає 2.3 млн. доларів США.

Кожен фермер отримує на вибір 30 курчат, 25 індичат або 25 каченят. Постачання молодняку тварин спрятиме збільшенню виробництва яєць всередині господарств та надасть можливість виходу на місцеві ринки. Крім того, усі бенефіціари отримують детальні посібники з вирощування молодих птахів як для власного споживання, так і для продажу.  Напередодні фермери отримали по 10 кг комплексного корму, так званого «стартеру», для забезпечення повноцінного харчування маленьких пташенят.

Роздача птахів відбувається у 32 селах Донецької області та 19 селах Луганської області у період з 10 по 31 травня.

«Це вже друга хвиля розподілу птахів у рамках поточного проекту з надання допомоги у надзвичайних ситуаціях. Наш досвід минулого року показує, що непрацевлаштована освічена молодь у сільській місцевості може легко отримати дохід від продажу вирощеної птиці. Жінки та студенти також можуть займатися невеличким бізнесом одночасно з повсякденною діяльністю», говорить Андре Арріаза, програмний менеджер ФАО.

«Крім того, птахівництво не вимагає високого рівня технічного забезпечення. А хвороби у домашньої птиці можна легко уникнути,  дотримуючись належної гігієни та базових правил догляду», - додав Арріаза.

За період 2016-2018 років  ФАО підтримала близько 35 000 домогосподарств, розташованих у 8-км зоні від лінії розмежування, різними видами сільськогосподарських ресурсів, такими як насіння овочів, системи крапельного зрошення, корм для тварин тощо. Найближчим часом ФАО реалізує роздачі молодих кроликів.

Програма надзвичайної допомоги ФАО на сході України фінансується урядами Канади та Франції, а також власними ресурсами ФАО, загальною метою якої є підвищення рівня продовольчої безпеки для більш ніж 45 000 господарств, що проживають на сході України.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/310450.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM