Виробництво рибної продукції в Україні в 2017 збільшилося до 63,3 тис. тонн

04 мар, 15:01

В Україні за минулий рік збільшилося виробництво рибної продукції  — на 1,1%, до 63,3 тис. тонн.

Про це повідомляє аgroperspectiva.com.

Велика частина виробництва припадає на випуск рибних консервів — 54% і заморожену рибу — 17%.

В 2017 році збільшено виробництво солоної риби на 18%, ікри риби та її замінників — на 17%, рибних консервів — на 8%. Одночасно спостерігалося скорочення виробництва риби сушеної та в'яленої — на 19%, в'яленого, солоного рибного філе або в розсолі — 12%.

Україна в 2017 році збільшила імпорт риби, рибопродукції та інших водних біоресурсів на 9,6% — 327,8 тис. тонн ($527,7 млн). Найбільша кількість рибної продукції поставляється з Норвегії — 20,6%, Ісландії — 17,4% й Естонії — 10,2%. Крім зазначених країн, поставки у великих обсягах здійснюються з США, Латвії, Іспанії, Канади та Китаю.

Експорт рибопродукції в минулому році зріс майже на 26% — до 10,6 тис. тонн ($34,3 млн). В основному здійснювався експорт готової й консервованої риби, а також замороженого рибного філе в Молдову, Данію, Німеччину, Грузію та Білорусь.

Середні ціни на рибу і рибопродукцію в 2017 році збільшилися на 3,6%. В основному піднялися ціни на морепродукти — на 16,1% й рибні консерви в олії — на 8%, зменшилася ціна на оселедець — на 5%, живу або охолоджену рибу — на 3%.

Нагадаємо, вилов риби в Азовському морі поділили між двома державами.

Инф. agravery.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/309127.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM