Україна направила більше 500 нотифікацій країнам-порушникам фітосанітарних вимог

17 фев, 13:03

Впродовж 2017 року українські фітосанітарні інспектори направили 511 нотифікацій до країн-експортерів за порушення фітосанітарних вимог нотифікацій у 663 випадках.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

За словами голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, було зафіксовано 29 випадків ввезення вантажів заражених карантинними організмами — через це направлено 26 нотифікацій, 64 випадки ввезення вантажів з об'єктами регулювання без фітосанітарних сертифікатів — направлено 61 нотифікацію, 570 випадків відсутності маркування дерев'яного пакувального матеріалу — скеровано 424 нотифікації до країн-експортерів.

Також голова Держпродспоживслужби зазначив, що впродовж минулого року українські фітосанітарні інспектори виявили 29 випадків зараження імпортних вантажів карантинними шкідливими організмами.

«Було зафіксовано 10 випадків виявлення середземноморської плодової мухи у вантажах з цитрусовими, по 6 випадків — західного квіткового трипса на квітах та посадковому матеріалі, диплодіоз у кукурудзі, овочах, 2 випадки — південноамериканської томатної молі в овочах та один випадок — арахісового зерноїда», — зазначає Володимир Лапа.

Свідченням ефективної роботи українських фітосанітарів є збільшення статусу вільної від карантинних організмів території на 7 тис. га.

Нагадаємо, що збільшення фінансування протиепізоотичних заходів — це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби.

Инф. agravery.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/308888.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM