В Україні збільшується попит на насіннєвий часник

10 фев, 12:09

Часниковий ажіотаж все більше привертає увагу сільськогосподарського сектору України.

Про це повідомляє infoindustria.com.

Ціни на цей продукт спокушають і надають впевненості в бізнесі. Сотні аграріїв і «міських» бізнесменів засівають часником гектари земель, вкладають десятки тисяч доларів, не сумніваючись в прибутковості підприємства.

З Франції та Іспанії надходять найкращі сорти часнику. Торгові інтернет-майданчики рясніють оголошеннями про продаж кустарного насіннєвого матеріалу. Тут пропозиції на будь-який смак: і Прометей, і Дюшес, і Софіївський, і Любаша.  Ось тільки ніхто з продавців не може підтвердити відповідність посівного матеріалу певного сорту і його якість, більш того не має права торгувати насіннєвим матеріалом, оскільки не перебуває в Державному реєстрі виробників насіння і садивного матеріалу!

Іван Захаренко, активний учасник українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP, зазначає, що саме в цьому році без використання хімії, добрив, поливу він дозволяв часнику розмножуватися і конкурувати, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

«Сьогодні досвідчені сільгоспвиробники віддають перевагу насіннєвому матеріалу селекціонерів, які працюють по совісті, які вболівають за чистоту сортів. Так, посівний матеріал гарантованої якості коштує дорожче на 10-15%, але він знижує можливі ризики на 50% і навіть більше. Все частіше виробники часнику говорять про те, що насіннєвий матеріал повинні вирощувати професійні насіннєві заводи. Тільки так можливо строго витримувати всі показники чистоти сорту і гарантувати високу якість товарного часнику», — коментує він.

Нагадаємо, за словами виконавчого директора Української Асоціації Виробників Картоплі (УАВК) Оксани Руженкової, Держпродспоживслужба відверто саботує і зриває майбутній сезон насіннєвим господарствам, що ведуть експортну діяльність.

Инф. agravery.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/308753.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM