Цьогоріч Україна почала експортувати сливи і терен

11 дек, 16:02

В Україні за підсумками 9 місяців 2017 року найбільшу динаміку приросту експорту серед фруктів продемонстрували сливи і терен. Якщо раніше ці позиції не експортувалася взагалі, то в 2017 році зазначених фруктів було поставлено на експорт на суму $4 млн.

Про це повідомив віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців, координатор Центру підтримки експорту при УСПП Денис Красніков, пише «Інфоіндустрія».

За його словами, основна країна, яка експортувала сливи і терен з України — Польща, її частка склала 45%.

Експерт також зазначив, що частка слив і терена в експорті фруктів з України склала 35,7%.

«Розширення експортного кошика за рахунок нових позицій — фруктів, безумовно, позитивний крок на шляху розвитку вітчизняного агроекспорту. При цьому українським постачальникам фруктів варто більше працювати над упаковкою і брендуванням продукції. А також не варто забувати про продукти переробки у вигляді екстрактів, соків, джемів і так далі. Все це може підвищити прибутковість експорту на 20–30%», —  прокоментував Красніков.

Нагадаємо, після втрати російського ринку Україна змогла знайти нові ринки збуту. Нині Україна займає друге місце з виробництва вишні та десяте з виробництва черешні у світі.

Инф. agravery.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/307856.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM