Аграріям направлено 11,5 млн грн компенсації за придбану техніку

08 окт, 15:06

Сьогодні вже 74 аграрним підприємствам направлено 11,58 млн гривень за програмою часткової компенсації за придбану сільгосптехніку українського виробництва в рамках бюджетної підтримки сільгосптоваровиробників.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Станом на 29 вересня за частковою компенсацією звернулось 68 підприємств на загальну суму компенсації 10,85 млн грн, які вже направлено до банків для перерахування аграріям.

Крім того, у серпні до державних банків було подано заявки та документи для отримання часткової компенсації 6 підприємствами агропромислового комплексу на загальну суму компенсації у 727,4 тис. грн, яку було направлено у повному обсязі.

Загалом, за бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» у Державному бюджеті на 2017 рік передбачено 550 млн гривень.

Для збільшення ефективності зазначеної програми та усунення виявлених недоліків, триває робота з удосконалення та напрацювання змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, затверджено постановою КМУ від 01.03.2017 № 130.

Нагадаємо, агрохолдинг «Мрія» придбав 27 одиниць сільськогосподарської техніки загальною вартістю $3,56 млн.

Инф. agravery.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/306829.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM