Втричі дорожче - як відрізняються ціни на деякі продукти в регіонах

10 авг, 16:37

Експерти Асоціації постачальників торгівельних мереж проаналізували, яка різниця цін по регіонах України на продукти харчування. Про це повідомив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

За даними Державної служби статистики України, станом на кінець липня із списку соціальних продуктів в шести найменуваннях різниця у ціні складає більше 15 гривень за кілограм між різними областями країни.

«Беззаперечним лідером цього рейтингу є сало. Цей важливий для кожного українця продукт коштує у столиці в три рази більше, ніж на Тернопільщині. Різниця в ціні просто космічна – 61 гривня. Так, за даними Держстату у місті Києві середня ціна складає 91,4 грн., а на Тернопільщині – 29,8 грн. за кілограм», – написав Дорошенко.

Другим, за його словами, у цьому рейтингу є вершкове масло – різниця у ціні дорівнює майже 39 гривням. Найвища вартість масла у Київській області, і вона складає 163,2 грн., в той же час у Тернопільській області – 124,4 грн. за кілограм.

Третім – м’який сир, з різницею ціни майже 31 гривні. На Волині ціна – 101,6 грн., у той час як на Житомирщині – 124,4 грн. за кілограм. Четверту строчку тримає яловичина – 30 грн. У Чернівецькій області кілограм коштує 123,2 грн., а на Полтавщині – 93,2 грн. за кг», - зазначає генеральний директор Асоціації.

Замикає п’ятірку «соціальна» ковбаса з різницею у майже 19 гривень. Найвища ціна на Одещині – 76,7 грн., а найнижча на Буковині – 58,1 грн. за кг.

За словами експерта, така велика різниця в цінах викликана не стільки реальним станом речей, як повною катастрофою органів статистики та моніторингу. 

Уряд повинен взятись за галузь статистики, тому що всі економічні кроки базуються на цифрах, які надає Держстат. Якщо на таких елементарних речах можна показати некомпетентність людей, які працюють у відомстві, то що можна говорити, про складні розрахунки Кабінету Міністрів та економічні реформи, які базуються на недостовірній інформації», - підсумував Олексій Дорошенко.

agropolit.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/305956.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM