Українська молочна галузь знайшла ресурси для розвитку

09 авг, 18:34

У липні умовна прибутковість виробництва молока професійними виробниками виросла, за оцінками аналітиків ФАО, на 1,3% порівняно з червнем. Це перше зростання індексу за півроку, пише Андрій Ярмак, економіст інвестиційного відділу ФАО, на своїй Фейсбук-сторінці.

У липні 2017 року виробництво молока було більш прибутковим, ніж в аналогічному місяці попереднього року на 55,3%.

«Враховуючи рівень цін на корми та молоко, на сьогодні прибутковими можуть бути навіть ті господарства, що доять 5,5 тис. кг на корову на рік. Рік тому межа прибутковості перевищували 7 тис. л, ‒ зазначає експерт. ‒ Отже, прибуткові точно не всі, але кількість прибуткових господарств зростає».

У цілому з початку цього року прибутковість виробництва молока була на 34% вищою, ніж за такий же період 2016 року, зауважує Андрій Ярмак. При цьому вона була найвищою за останні три сезони.

Крім того, прибутковість виробництва молока була вищою на 7,3%, ніж середній показник за останні п'ять років, але і далі трошки нижчою, ніж середні показники в роки, що передували російському ембарго.

«Це означає, що українська молочна галузь майже впоралася з шоком від російського ембарго, оздоровилася і знайшла в собі ресурси для подальшого розвитку, ‒ резюмує економіст ФАО. ‒ Звичайно, це лише початок оздоровлення, але зараз перед нами величезні перспективи світового ринку замість непередбачуваного та невибагливого сусідського стихійного базару».

AgroTimes


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/305916.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM