Чому дорожчає курятина?

08 авг, 18:35

Подорожчання курячого м’яса в умовах монопольного ринку в Україні пояснюється виключно зростанням експорту. Таку думку висловив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, пише «ГолосUA». «Виробництво курятини зараз повністю індустріалізовано, основний сегмент ринку виробляється промисловим способом, причому декількома виробниками, а коментувати ситуацію на монопольному ринку може тільки Антимонопольний комітет», – пояснив експерт. За його словами, у ситуації з винятковим положенням на українському ринку, виробники курятини використовують для збуту ту продукцію, яка з певних причин не потрапляє на зовнішні ринки. Так, за перевиробництва курятини і курячих яєць в умовах експортних обмежень монополіст знижує ціну на продукт в Україні і позбавляється від надлишків. Коли ж експорт зростає, пропозиція на внутрішньому ринку різко скорочується, і ціни зростають. Наприклад, у ситуації з яйцями коливання вартості може сягати 40 відсотків протягом місяця-двох.

nday.te.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/305906.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM