Українські розробники восени представлять першу розумну ґрунтообробну техніку

04 авг, 15:33

В Україні створюють нове покоління розумної причіпної ґрунтообробної техніки для ефективного землеробства. Перший її зразок планується представити виставці сільгосптехніки Agritechnica в Ганновері.

Про це заявив голова експертно-координаційної ради інноваційно-освітнього кластера «Агротехніка» Едуард Сімсон.

«Зараз перед нами стоїть важливе завдання ‒ створення нового покоління розумної причіпної ґрунтообробної техніки для ефективного землеробства, ‒ наголосив він на засіданні експертно-координаційної ради кластера «Агротехніка». ‒ Перший зразок із лінійки smart-агрегатів ми плануємо представити на міжнародній промисловій громадськості вже в листопаді на масштабній виставці сільськогосподарської техніки Agritechnica в Ганновері».

Також анонсовано вступ кластера «Агротехніка» до Європейської асоціації кластерів, яка об'єднує близько 150 кластерів Європи.

«Членство в цій асоціації дозволить подавати наші проекти в європейські фінансові інституції не напряму від наших університетів, інститутів або самого кластера, а безпосередньо через процедуру Європейської асоціації кластерів, що згодом збільшує ймовірність позитивного рішення», ‒ пояснив Едуард Сімсон.

Тим часом лави кластера «Агротехніка» розширилися ‒ до нього приєдналися ще два учасники: Національний науковий центр «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Національної академії аграрних наук України та Харківський національний аграрний університет ім. В. Докучаєва.

Довідка

Інноваційно-освітній кластер «Агротехніка» створено 2015 року. Він базується на приватно-державному партнерстві. Ініціаторами та засновниками кластера стали Харківська облдержадміністрація, Індустріальна група УПЕК, Лозівський ковальсько-механічний завод і Українське конструкторське бюро трансмісій і шасі, що входять в групу, Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П. Василенка, Харківська обласна організація роботодавців у сфері АПК. На сьогодні до кластеру приєдналися сім провідних університетів країни аграрного профілю, УкрНДІПВТ ім. Погорелого і Харківський підшипниковий завод.

AgroTimes


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/305863.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM