Цибулинні садові квіти і догляд за ними

22 июн, 19:10

Сьогодні цибулинні квіти можна побачити практично в кожному квітнику. Зустрічаючи початок весни, первоцвіти здатні оживити навіть самий непримітний ландшафт, наповнити навколишню обстановку яскравим весняним настроєм. Як ви вважаєте, яка головна мета садівника, який вирішив купити цибулини квітів в магазині сортового насіння? Правильно, покупець в першу чергу бажає отримати максимально яскраве і багате цвітіння. А воно багато в чому залежить не тільки від правильності підбору сортів цибулинних квітів, але і від належного догляду за ними.

Багато хто вважає, що доглядати за тюльпанами, гіацинтами, гладіолусами або будь-якими іншими цибулинними квітами нескладно. Адже ці рослини чудово справляються без допомоги садівника. Однак є важливі стадії розвитку, коли цибулинним квітам необхідна додаткова увагу.

Цибулини тюльпанів (оптом посівний матеріал завжди дешевше), гіацинтів, крокусів та інших весняних квітів рекомендується висаджувати восени. Найбільш сприятливий для цього період - з вересня і приблизно до середини жовтня (тюльпани можна висаджувати в кінці жовтня, але не пізніше). До речі, цибулини теплолюбних культур радять висаджувати приблизно на 2-3 тижні раніше за інших. Це потрібно, щоб рослина сформувало хорошу кореневу систему ще в теплому грунті.

Перед посадкою потрібно ретельно підготувати грунт: перекопати і присипати його піском, органічними і мінеральними добривами. Якщо посадковий матеріал висаджується на пізніх термінах, рослини потрібно обов'язково утеплювати на зиму. Адже цибулини не встигнуть, як слід вкоренитися, а в холодну і сніжну зиму з глибоким промерзанням грунту можуть підмерзнути.

Першу підгодівлю рослин виконують ранньою весною, як тільки зійде сніг. Підгодовують рослини мінеральними добривами, в складі яких переважає азот. Під час появи бутонів, цибулинні квіти рекомендується підгодовувати калійно-фосфорними добривами, які, до того ж, допомагають в боротьбі з деякими хворобами і шкідниками. Поливати цибулинні квіти слід помірно і до тих пір, поки вони не відцвітуть.

Зверніть увагу: більшість рослин мають коріння, дуже чутливі до нестачі повітря. Тому не слід забувати про регулярне прополювання квітника і розпушування грунту. При цьому кожен раз слід видаляти з клумби хворі рослини з пожовклими плямами на стеблах або листках, а також зів'ялі квіти, які тільки забирають поживні речовини. І, звичайно ж, вкрай не рекомендується пересаджувати рослини під час розвитку їх верхніх наземних частин, оскільки це призводить до ослаблення квітки.

Пам'ятайте: правильний догляд і турбота обов'язково окупляться, адже в подяку ви отримаєте гарний, яскравий і розкішний квітник!

_______________________

Стаття надана інтернет-магазином Lukovica.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/305222.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM