Класифікація гербіцидів

21 июн, 15:40

Систематична обробка бур'янів гербіцидами може дати стійкий результат на весь сезон та врятувати врожай. Вони являють собою хімічні речовини, які згубно впливають на розвиток і ріст рослин. Гербіциди застосовують тільки з ціллю знищити бур'яни.

Для того щоб знати, яким препаратом краще обробити того чи іншого шкідника, необхідно ознайомитися зі специфікою його дії. Спектр негативного впливу – те, що теж має значення. Усі гербіциди поділяються на дві групи: суцільної та виборчої дії. Існують й інші класифікації, але зараз ми розглянемо саме цю.

Препарати суцільної дії

Ті речовини, які входять до складу гербіцидів цієї групи, здатні знищити всю рослинність, яка перебувала на земельній ділянці під час обприскування. Такі радикальні препарати застосовують на тих територіях, де бур’янів взагалі не має бути.

Купити гербіциди цього виду можна наступні:

Хімічні речовини першої підгрупи починають діяти на рослину тільки тоді, коли потрапляють на листя або стебла. Органи шкідника починають жовтіти, в'янути та висихати. Все це призводить до повного знищення бур'яну.

Застосування ґрунтових гербіцидів доречно в тих випадках, коли рослина встигла висипати своє насіння. Такі препарати вносять безпосередньо в землю. Вони згубно впливають на насіння та не дають можливості йому прорости.

Системні гербіциди дуже популярні, тому що швидко та ефективно впливають на розвиток бур'яну. Коли хімічна рідина потрапляє на будь-яку частину шкідника, то не тільки вражає зовнішні оболонки, але й вбирається внутрішньою системою. Вона швидко розноситься по всьому бур'яну, а це означає, що її дія спрямована на знищення кореневої системи. Такі препарати неможливо порівнювати з ґрунтовими гербіцидами. Перші здатні комплексно впливати на рослину, а другі – тільки на насіння.

Препарати вибіркової дії

Другу велику групу гербіцидів очолюють препарати вибіркової дії. Дані речовини можуть знищувати тільки певні види бур'янів. При їх виборі необхідно уважно читати інструкцію із застосування. Найчастіше в ній є повний перелік рослин, на які згубно впливають речовини.

Купуючи вибіркові хімікати, необхідно знати наступне:

Чи може принести шкоду людині хімічна речовина? В інструкції завжди вказують рівень небезпеки та токсичності. Всі речовини, які знаходяться у складі обраного препарату, мають різний рівень впливу. Ціна гербіцидів варіюється в залежності від особливості дії.

Популярні препарати

Які гербіциди вважаються затребуваними на сучасному ринку? Найбільш ефективні! Їх дія направлена проти бур'янів, які роками були постійними мешканцями території або ділянки. Боротьба проти них вважається однією з найважчих.

Ознайомившись с відгуками про хімічні рідини, можна вивести певну статистику. Препарати, які дійсно радикально допомагають:

  1. «Раундап». Вважається неселективним системним препаратом. Має широкий спектр дії, ефективний проти багаторічних бур'янів. Вважається найрадикальнішою хімічною рідиною в світі. Остаточне знищення рослини після обробки припадає на 14–15 день.
  2. «Торнадо». Має системний вплив. Він застосовується як універсальний засіб. Містить підвищену концентрацію основної діючої речовини.
  3. «Прима». Потужний хімікат, який має в складі два діючих компоненти. Найчастіше використовують для боротьби із бур'янами, які ростуть на територіях із зерновими культурами та кукурудзою.
  4. «Голд». Застосовується проти злакових однодольних і дводольних шкідників. Ним обробляють поля з кукурудзою, рапсом, соняшником, соєю тощо.
  5. «Ураган». Системний препарат відмінно показує себе серед виноградників, лісопосадок, садів і полів. Він має широкий спектр дії, тому вважається універсальним засобом.
  6. «Стомп». Його використовують для боротьби із бур'янами на овочевих грядках. Він вважається хімікатом подвійної дії, оскільки може впливати системно та знищувати насіння через ґрунт.
  7. «Тітус». Післясходовий препарат, який здатен врятувати томати, картоплю та кукурудзу. Вважається системним хімікатом. Популярний завдяки низькій нормі витрати, високій селективності та тривалій ефективності.
  8. «Зенкор». Системний препарат з широким спектром дії. Відрізняється тривалим періодом захисту. Впливає на однорічні дводольні бур'яни.

При відсутності досвіду з використання хімікатів радимо проконсультуватись з продавцями специфічної продукції й тими, хто не перший раз застосовує гербіциди.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/305211.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM