«Кернел» продав термінал у Миколаївській області за $7,5 млн

27 апр, 19:10

У ІІ півріччі 2016 року агрохолдинг «Кернел» продав один зі своїх експортних терміналів, розташованих у Миколаївській області. Це стверджується в звіті компанії за І півріччя поточного маркетингового року. При цьому зазначено, що компанія отримала за цей актив $7,5 млн.

Назва терміналу не вказується, але відомо, що «Кернел» контролював у Миколаївському порту «Ойлтранстермінал». Через нього компанія перевалювала соняшникову олію та шрот виключно для власних потреб з пропускною спроможністю 500 тис. тонн на рік.

Як повідомлялося, «Кернел» виставив на продаж і свій останній російський актив — половину ТОВ «Зерновий термінальний комплекс Тамань», яким паритетно володіє з глобальним сировинним трейдером Glencore.

«Кернел» також є власником зернового терміналу «Трансбалктермінал» у Чорноморському морпорту річною потужністю 4 млн тонн. До 2018 року має завершитися будівництво ще одного терміналу в Чорноморську вартістю $120 млн.

У 2015/16 МР компанія перевалила через свої термінали 5,3 млн тонн вантажів, що на 11% більше, ніж за попередній сезон. Сумарна потужність терміналів «Кернела» становить 6 млн тонн.

agrotimes.net


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/304349.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM