Три компанії ділять ринок солоду та пивоварного ячменю в Україні

21 апр, 17:04

На українському ринку солоду та пивоварного ячменю наразі є три провідні гравці.

Про це в інтерв’ю для Agravery.com розповів регіональний директор Malteurop Ukraine Олександр Івашина.

«Зараз є три провідні гравці на ринку солоду та пивоварного ячменю ― це Malteurop, Soufflet та "Оболонь"», ― сказав він.

За словами Івашини, сумарно ці компанії мають потужності 0,5 млн тонн солоду на рік.

«Історично так склалося, що ми утримуємо практично однакові пропорції ринку ― приблизно по 25-35% кожна з компаній. І ми, і Soufflet виробляємо солод для його реалізації пивзаводам, а от "Оболонь" здебільшого працює на закриття власних потреб», ― додав регіональний директор Malteurop Ukraine.

Він зауважив, що між солодовими компаніями є конкуренція за виробників ячменю, і залежить вона від врожаю в сезоні (кількість та якість), тобто пропозиції та попиту.

Івашина додав, що основні солодові компанії концентруються на роботу у відносно різних регіонах.

«Логістично Malteurop спрямований на роботу у тих регіонах, недалеко від яких зосереджені наші заводи ― тобто у Харківській, Чернігівській, Київській та Сумській областях. Крім того, для пивоварного ячменю взагалі не придатні південні регіони: там дуже великий ризик отримати низьку крупність та високий білок у зерні», ― зауважив експерт.

Инф. agravery.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/304198.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM