Аграрні відносини між Україною та Аргентиною стануть тіснішими

10 апр, 15:30

Україна та Аргентина домовились про поглиблену співпрацю в аграрній галузі. Про це йшлось під час зустрічі заступника vіністра аграрної політики та продовольства в Україні з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевой і Надзвичайного та Повноважного Посла Аргентини в Україні Альбе́рто Хосе́ Ало́нсо.

На думку Трофімцевої, незважаючи на те, що Україна та Аргентина є великими аграрними гравцями в світі, а значить і конкурентами в певних сферах, наші країни мають також багато потенційних точок перетину, в яких на сьогодні недостатньо активно співпрацюють.

Сьогодні товарообіг сільськогосподарської продукції між нашими країнами є доволі низьким. Основна частина з нього - це імпорт аргентинської продукції до України. Нам варто більш активно освоювати аргентинський ринок та шукати ніші, в яких ми можемо бути конкурентними», - розповіла вона.

За її словами, українська сторона також зацікавлена у співпраці з аргентинськими партнерами за такими напрямками, як управління водними ресурсами та розвиток систем зрошення, в яких Аргентина має значний досвід та досягнення.

Зі свого боку, Пан Посол запевнив, що сьогодні аргентинська сторона має намір активізувати співпрацю з українськими представниками ще за декількома напрямками. А саме: розвиток тваринництва, виноградарства та виноробства, створення спільного логістичного центру, ефективна кооперація в агросекторі та науково-технологічна співпраця.

Ще одним цікавим напрямком для нашої співпраці та спільних проектів може стати розвиток сільськогосподарської техніки та обладнання в Україні. Аргентина хоче експортувати техніку чи окремі компоненти в Україну. Ми хочемо розвивати внутрішнє виробництво, тому вбачаємо великі можливості для кооперації в цьому напрямку, в тому числі для експорту в треті країни», - підкреслила заступник міністра.

Також Альбе́рто Хосе́ Ало́нсо розповів, що аргентинська сторона запрошує українських експортерів сільськогосподарської продукції брати участь в аграрних виставках в Аргентині.

Наприкінці зустрічі сторони наголосили на необхідності активізації міжурядової співпраці, та домовились про організацію візиту Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового у цьому році до Аргентини.

agropolit.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/304021.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM