В Україні зменшуватимуться площі під пшеницею — Іван Томич

22 мар, 14:50

В Україні валові площі під пшеницею скорочуються через зростання площ, зайнятих під іншими, більш рентабельними, культурами.
Таку думку висловив голова Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Томич, повідомляє ГолосUA.

«Валовий урожай пшениці зменшуватиметься в Україні. Це пов'язано зі зменшенням посівних площ. І він буде рухатися до позначки менше 25 мільйонів тонн», — зазначив експерт.
За його словами, реальні посівні площі під пшеницею в минулому році були на 10-15% менші, ніж в 2015 році. Як пояснив Іван Томич, за економічною ефективністю пшениця поступається соняшнику, сої, кукурудзі, тому виробники вважають за краще сіяти інші культури.

Оцінюючи перспективи цього року, голова Асоціації фермерів і приватних землевласників України розповів, що стан озимих культур в даний час гарний, є проблеми з мінеральними добривами, проте вони, як передбачається, серйозно не вплинуть на врожайність в цілому.

«Все буде в значній мірі залежати від того, як буде складатися погода в травні місяці. Якщо не буде примх погоди, урожай буде хорошим», — додав Іван Томич.
За прогнозами FAO, виробництво пшениці в Україні в 2017 році теж складе 25 млн тонн, що на 4% нижче рівня минулого року.

superagronom.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/303675.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM