Європейський інвестиційний банк виділить кошти на запуск лінії з переробки томатів в Україні

20 мар, 15:27

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) схвалив фінансування виробничої лінії з переробки томатів в Україні.

Згідно з повідомленням на сайті банку, проект посилить бізнес-стратегію, спрямовану на підвищення конкурентоспроможності за рахунок розширення можливостей переробки томатів і підвищить ефективність використання ресурсів.

Загальну вартість проекту і компанію-одержувача не зазначено.

Як повідомлялося, Міжнародна фінансова корпорація (IFC) у травні 2016 року схвалила виділення $10 млн для фінансування оборотного капіталу найбільшому українському вертикально інтегрованому виробнику томатної пасти Agrofusion Group, створеному екс-співвласником виробника соків «Сандора» бізнесменом Сергієм Сипком. Згідно з інформацією на сайті IFC, ці кошти було інвестовано наприкінці жовтня.

На початку листопада 2016 року Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) повідомив про можливість надання Agrofusion кредиту на $15 млн. Передбачалося, що кошти буде спрямовано для часткового фінансування будівництва та закупівлі обладнання для третього заводу з переробки томатів в Україні, просування продажів томатної пасти на зовнішніх ринках. Загальна вартість проекту Agrofusion оцінювалася тоді в $50 млн.

Передбачалося, що рада директорів ЄБРР розгляне питання виділення коштів 14 грудня 2016 року, проте нині інформацію про проект знято із сайта банку.

До складу Agrofusion входять два заводи з виробництва томатної пасти потужністю переробки близько 500 тис. тонн томатів за сезон, а також агрогосподарства в Херсонській і Миколаївській областях, що обробляють 20 тис. га зрошуваних земель, і два тепличні господарства.

agrotimes.net


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/303615.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM