Світовий дефіцит цукру може скласти 9 млн тонн

19 фев, 14:02

За попередніми оцінками, в 2016/2017 МР очікується ріст споживання цукру до показника 178 млн т, в той час коли прогнозоване виробництво досягне 169 млн т.

Про це повідомив провідний спікер Sugar World 2017, старший економіст Міжнародної організації з цукру Сергій Гудошніков, передає НАЦУ «Укрцукор».

«За попередніми оцінками, в 2016/2017 МР очікується ріст споживання цукру до показника 178 млн т, в той час коли прогнозоване виробництво досягне 169 млн т. Прогнозований дефіцит складе близько 9 млн т, проте існує велика ймовірність, що при відповідних погодних умовах може зрости виробництво цукру в ЄС, Індії, Таїланді, Бразилії та Китаї. Відтак, в 2017/2018 МР світовий дефіцит буде покритий», ― зазначив Гудошніков.

За його словами, в сезоні 2016/17 спостерігаються 3 основні елементи дефіцитного ринку: очікуване споживання є вищим ніж виробництво; дуже складний баланс; можливе зниження коефіцієнту запаси/споживання до критично низького рівня.

Окрім того, експерт наголосив, що будь-яке зниження ціни може бути нівельоване критично низькими запасами, які очікуються на початку наступного сезону.

В рамках І Міжнародного конгресу для виробників та переробників цукрових буряків Sugar World 2017 провідні фахівці Міжнародної організації з цукру та Міжнародної Асоціації виробників буряків та тростини обговорять основні проблеми цукрової галузі в умовах глобалізації.

Инф. agravery.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/303050.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM