Китайці заходять на ринок насіння України

13 дек, 15:30

Китайські інвестори зацікавлені у співробітництві з українськими агрокомпаніями. Компанія ТД «Сіяч» отримає мільйонні інвестиції від китайського партнеру. Про це зазначає аналітик ринку насіння Віктор Чередніченко.

«Український сектор АПК традиційно приваблює інвесторів переважно через збереження експортного потенціалу, землі та відносно дешевої робочої сили. Українське рослинництво та ринок насіння представляють особливий інвестиційний інтерес для наших китайських партнерів. Останнім часом українські агрокомпанії відкривають для себе найбільші у світі продовольчі ринки — Китаю та Південної Азії. Отже, є  підстави твердити, що ринок насіння України  у 2017 році  залишиться в сфері уваги місцевих і міжнародних стратегічних та фінансових інвесторів. Головне – це якість і довіра. Українська насіннєва компанія «ТД «Сіяч» реалізує насіння польових культур провідних світових і вітчизняних виробників: насіння соняшнику, кукурудзи, ячменю, вівса, гороху, сої та ін. Компанія реалізує насіння зі складів у Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Одеській, Запорізькій, Вінницькій, Миколаївській, Сумській областях. Фахівці компанії гарантують високу якість та відповідність походження всього насіння, що поставляється, орієнтуючись також на потреби покупців з різних регіонів України. Саме такий підхід зацікавило китайську сторону», - підкреслює аналітик ринку насіння Віктор Чередніченко.

За словами експерта,  стратегія співпраці з китайською стороною має великі перспективи в Україні. Окрім транзитного потенціалу вже сьогодні створюються спільні підприємства, у найближчому часі – індустріальні парки, і будуть залучені ще більші китайські інвестиції в Україну. «Наші китайські партнери зацікавлені інвестувати у спільні проекти у сфері сільського господарства, адже це створення економічної платформи на ґрунті взаємовигідної співпраці» - зазначає Віктор Чередніченко.

agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/301983.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM