Молочний індекс впав уперше за 6 років

05 авг, 20:30

За попередні 5 років цей індекс в липні незмінно зростав, в середньому на 3,6%.

Український молочний індекс знизився в липні на 3,5%. Таке зниження відбулося вперше за шість років. За попередні 5 років цей індекс в липні незмінно зростав, в середньому на 3,6%, повідомив економіст інвестиційного центру Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН Андрій Ярмак на своїй сторінці у Facebook.

«Умовна прибутковість виробництва молока в липні 2016 року була на 15,8% нижчою, ніж в тому ж самому місяці минулого року і на 30,3% нижчою, ніж в середньому за останні п'ять років», — зазначив він. За словами Ярмака, виробництво молока в липні було найзбитковішим історично за всі місяці шести останніх років, хоча, як правило, найнижчий показник досягається в червні. Але в липні 2016 року індекс був нижчим, ніж в будь-якому з червневих показників попередніх років.

«Основний внесок в зниження індексу внесло зростання цін на концентровані корми. Однак середня закупівельна ціна на молоко також знизилася на 0,9%», — додав Ярмак. «Я сподіваюся, що це остання погана новина цього року. Бо вже ніби в світі почалося відновлення цін на молокопродукти та молоко. У нас воно також вже трохи помітно», — зазначив експерт.

Крім того, за його словами, за перші 7 місяців 2016 року прибутковість виробництва молока була на 6,7% вищою, ні за такий самий період минулого року завдяки високим показникам перших чотирьох місяців, але майже на третину нижчою, ніж за той самий період 2014 року.

agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/299670.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM