Французькі фахівці готові регулярно ділитися досвідом із нашими фермерами

01 авг, 16:30

Підтримка малих та середніх фермерських господарств є запорукою успішного розвитку сільського господарства України.

Французькі експерти готові ділитися досвідом з українськими аграріями, заявив під час зустрічі із заступником міністра аграрної політики Оленою Ковальовою радник посольства Франції в Україні з аграрних питань Ніколя Перрен.

За його словами, підтримка малих та середніх фермерських господарств є запорукою успішного розвитку сільського господарства України, а французькі експерти готові ділитися своїм досвідом у здійсненні відповідних реформ, у тому числі щодо змін до законодавства у наближенні до європейських норм.

У свою чергу, Ковальова наголосила на необхідності продовження якісної співпраці. «Ми надаємо важливого значення започаткуванню співпраці в рамках підписаного в квітні 2016 року Меморандуму між Мінагрополітики та Державною установою з питань сільськогосподарської та морської продукції Французької Республіки «ФрансАгріМер», що передбачає обмін досвідом з питань здійснення економічного моніторингу та аналізу сільськогосподарських ринків», - сказала заступник міністра.

Сторони обговорили пріоритетні напрямки двосторонньої співпраці у сільськогосподарській галузі, серед яких співробітництво у сфері аналізу сільськогосподарських ринків, насінництва та охорони прав на сорти рослин, експертної підтримки розвитку малих фермерських господарств, локальних брендів сільськогосподарської продукції та виробництва нішових продуктів в Україні.

Зокрема, за підтримки посольства Франції в Україні вже започатковано проект «Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області».

На завершенні зустрічі сторони домовилися провести чергове засідання українсько-французької Робочої групи з питань сільського господарства в грудні 2016 року.

agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/299575.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM