АВМ: Закупівельні ціни на молоко вищого ґатунку зросли

09 июл, 18:30

Закупівельні ціни на молоко вищого ґатунку цього тижня зросли. Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації виробників молока (АВМ).

За результатами останнього моніторингу від 5 липня, середня ціна на молоко екстра ґатунку склала 5,85 грн/кг, що на 1 копійку нижче ціни попереднього тижня. Найвищу ціну за нього платили Рівненській області — 6,40 грн/кг, а найнижчу — в Запорізькій — 5,20 грн.

За вищий ґатунок переробники платили 5,73 грн/кг, що на 2 копійки вище ціни попереднього тижня та фактично відповідає втраченим позиціям позаминулого тижня. Максимальну ціну за нього платили у Львівській області — 6,10 грн/кг.

Разом з тим, середня ціна на молоко першого ґатунку опустилася на 4 копійки, в  порівнянні із попереднім тижнем та склала 5,65 грн/кг. Найвищу ціну за таке молоко платили у Волинській та Тернопільській областях — 5,90 грн.

Не зважаючи на те, що зона вільної торгівлі з ЄС діє з початку року, а дозвіл на поставку отримали більше десяти вітчизняних молопереробних заводи, Україна ще не почала використовувати квоти, виділені на 2016 рік для безмитних поставок.

Нагадаємо, що цього року українські виробники можуть, як і раніше, використовувати квоти для безмитних поставок продукції з переробленого молока в розмірі 2 тис тон, вершкового масла в розмірі 0,25 тис тон та вершків в розмір 0,3 тис тон.

agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/299148.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM