II сільськогосподарська виставка «Фермер України-2014» та Збори лідерів фермерського руху

13 сен, 13:40

З 10 по 12 вересня 2014 року у Національному комплексі «Експоцентр України» (м. Київ, пр.-т Академіка Глушкова, 1) відбулася XVII сільськогосподарська виставка «Фермер України-2014».

Участь у офіційному відкритті взяли участь окрім організаторів виставки Івана Томича, Миколи Миркевича та Михайла Данкевича, заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень, президент Асоціації Українських банків Олександр Сугоняко та директор ННЦ „Інститут механізації та електрифікації сільського господарства” Валерій Адамчук.

Незважаючи на події на сході України у виставці приймали участь більшість обласних організацій фермерів та кооператорів та підприємства агропромислового комплексу, що представляли обладнання та технології для ведення аграрного виробництва.

Необхідно відзначити, що на виставці були представлені як Луганські фермери, так і підприємства з Донецька, хоча останні і перенесли своє виробництво в центральну частину України.

Цікаві експозиції представили підприємства ПП „ЛКЛ-7” – обладнання для ферм та переробки молока, та ТОВ „МЕГА-ТЕХ” – для переробки тваринницької продукції, ТОВ „Елеваторний альянс” та ПАТ „Кіровоградський завод дозуючих автоматів” – обладнання для зберігання та переробки зернових з використанням альтернативної енергетики – біопалива.

Особливий акцент, зважаючи на існуючі проблеми з постачанням російського газу, був зроблений на представленні техніки, обладнання та технологій для альтернативної енергетики. Це котли з Польщі та вітчизняного виробництва, обладнання для збирання та переробки енергетичної сировини, устаткування для виробництва електроенергії та тепла.

Звичайно була і сільськогосподарська техніка для обробітку землі від компанії „УкРос-Агро”, були органічні добрива українсько-словацької компанії „Рокосан Україна” та біодеструктори стерні Торгового дому „БТУ-Центр”.

А ще було екологічне фермерське вино, козиний сир, мед та пиво німецької пивоварні „Шульц”.

Що стосується ділової програми, то в перший день, 10 вересня, відбулася науково-практична конференція «Використання біомаси та біоенергетичних технологій для скорочення споживання природного газу за участі фермерів та кооперативів», та Навчальний семінар з питань залучення ресурсів міжнародних організацій та проектів міжнародної технічної допомоги для фермерів та кооперативів.

А 11 вересня, під час проведення Зборів лідерів фермерського та кооперативного руху, що пройшли за участі міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки, фермери висловили свою позицію стосовного подальшого розвитку фермерства та аграрного сектору економіки в цілому, розповіли про свої проблеми та негаразди, визначили та запропонували шляхи їх вирішення.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/286040.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM