Украина и Узбекистан активизируют экономическое сотрудничество в аграрной сфере

04 май, 14:06

30 квітня міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка провів зустріч із послом Республіки Узбекистан Алішером Абдуалієвим. Міністр та посол обговорили питання активізації економічного співробітництва, зокрема постачання сільськогосподарської продукції з України до Узбекистану, можливість спільного виробництва сільськогосподарської техніки.

Посол Узбекистану високо оцінив співпрацю між Україною та Узбекистаном та підтвердив намір підтримувати та розвивати відносини. Алішер Абдуралієв наголосив: «Отримую багато запитань щодо ситуації в Україні з Узбекистану. Оскільки я постійно перебуваю в Україні і бачу, що відбувається на власні очі, то інформую узбецьку сторону про те, що ситуація  в країні є доволі спокійною. Зазначу, що між нашими країнами багато спільного. Маємо надію продовжувати роботу у галузі рослинництва, технологій та будівництва сільськогосподарської техніки. В  свою чергу готові поділитися досвідом з проведення меліораційних робіт, який міг би бути корисним для Південних регіонів України. Ми  надзвичайно високо оцінюємо науково-технічний потенціал України, особливо в галузі розведення гібридів зернових та селекційної роботи у тваринництві».

Ігор Швайка зі свого боку повідомив: «Метою зустрічі є намір продемонструвати, що ми зацікавленні в утримуванні зв’язків та торгівельних відносин з Узбекистаном. У нас немає упередженого ставлення до іноземних компаній. Основними питаннями, які потрібно обговорити сьогодні є поставка сільськогосподарської продукції до вашої країни, оминаючі штучні перепони з боку Російської Федерації, та активізація роботи у можливому спільному виробництві сільськогосподарської техніки. Також запрошуємо узбецькі компанії до України. В разі виникнення різноманітних перепонів у налагодженні взаємовигідної співпраці звертайтесь, Мінагрополітики обіцяє реагувати якомога швидше».

Міністр відмітив, що Україна зацікавлена у постачанні сільськогосподарської техніки до Республіки Узбекистан та створенні спільного підприємства з подальшим сервісним обслуговуванням на території Республіки Узбекистан. Також маємо надію на поглиблення співпраці та обміну досвідом з підприємствами та науково-дослідними інституціями України і Республіки Узбекистан в галузі садівництва

Наприкінці зустрічі Ігор Швайка запросив узбецьку делегацію взяти участь у Міжнародній виставці «Агро-2014» .

Довідково: 28.04.2014 інспекторами Россільгоспнагляду в залізничному пункті пропуску Гуково було призупинено рух транзитного вантажу - м'ясо птиці (5 вагонів у кількості 188.492 тонни) з України в Узбекистан.

http://minagro.gov.ua

Инф. uga-port.org.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/283011.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM