Как будут облагать налогами украинских «заробитчан»

24 дек, 02:01

Михайло Бродський пропонує удосконалити положення законопроектів № 3610, № 3612 та № 3611, внесених групою народних депутатів України

Проектами Законів пропонується звільнити від сплати мита та єдиного збору товари, які ввозяться платником податку з метою інвестування з-за кордону під час роботи українського трудового мігранта.

Також пропонується звільнити від обкладення податком на доходи фізичних осіб суму коштів (вартість майна), що надходять платнику податку у вигляді інвестицій від українського трудового мігранта. До таких доходів відносяться й грошові або майнові внески згідно з договорами про спільну діяльність на території України без створення юридичної особи, якщо такі кошти або майно отримані платником податку і зараховані ним на баланс під час роботи українського трудового мігранта за кордоном та/або впродовж шести місяців з моменту його повернення в Україну.

При цьому, у проектах Законів не визначено, якими документами та в якому порядку громадянин України підтверджуватиме статус трудового мігранта та цільове використання таких товарів (з метою інвестування), - інформують у прес-службі Держпідприємництва.

У Держпідприємництві зауважили, що словосполучення «зараховані на баланс платника податку», що використовується у проектах Законів, є некоректним та неоднозначним. Оскільки, відповідно до діючого законодавства баланс у бухгалтерському обліку ведуть юридичні особи з урахуванням Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 2 «Баланс», який не виділяє товарів (активів), внесених під час роботи трудового мігранта за кордоном.

У зв’язку з цим, проекти Законів потребують доопрацювання в частині узгодження положень щодо ведення бухгалтерського обліку з діючими нормами законодавства.

Держпідприємництво звернулося з проханням до Голови комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Віталія Хомутинніка об’єктивно розглянути наведену у листі інформацію та посприяти у доопрацюванні згаданих законопроектів з урахуванням висловлених пропозицій.

Довідково:

Український трудовий мігрант – громадянин України, який тимчасово або постійно мешкав за межами України, працював на умовах договору трудового найму або за цивільно-правовими договорами чи здійснював підприємницьку або незалежну професійну діяльність та повертається на постійне або тимчасове місце проживання в Україну та/або громадянин України, який виїхав за межі України і працює закордоном на умовах договору трудового найму або за цивільно-правовими договорами чи здійснює підприємницьку або незалежну професійну діяльність (Проект Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо пільг в оподаткуванні ввізним митом інвестицій українських трудових мігрантів)»).

dr.ck.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/279818.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM