Как Украине в 2013 году удалось неожиданно подзаработать

20 дек, 23:24

За 11 місяців цього року Україна продала найбільше сільгосппродукції до країн Азії – на понад 5,3 мільярда доларів, а також до ЄС – на понад 4 мільярда доларів. Окрім того, традиційними покупцями вітчизняної аграрної продукції залишаються й країни СНД. Вони цьогоріч закупили агропродукції на суму 3,4 мільярда доларів. Загалом же від початку року Україна продала за кордон сільгосппродукції на 15,4 мільярда доларів. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Ми продовжуємо працювати над диверсифікацією експортних товарних груп. При цьому велику увагу приділяємо і розширенню географії поставок нашої продукції. На сьогодні наша аграрна продукція постачається майже в усі куточки світу. І найбільше її за 11 місяців закупили країни Азії – на понад 5,3 мільярда доларів, ЄС – на понад 4 мільярда доларів. Окрім того, традиційними покупцями вітчизняної аграрної продукції залишаються й країни СНД. Цьогоріч її закупили на суму 3,4 мільярда доларів», − зазначив Микола Присяжнюк.

При цьому глава відомства наголосив, що Мінагрополітики продовжує освоювати потенційні країни та регіони для поставок вітчизняної сільгосппродукції.

«Українська продукція успішно позиціонується і користується попитом на ринках країн Азії, ЄС, СНД, Африки. І країни цих регіонів мають суттєвий потенціал для нарощення споживання продовольства. І ми маємо цим скористатися», − наголосив Міністр.

Микола Присяжнюк також зазначив, що країни Східної Азії − Китай, Японія, Корея − перспективні щодо експорту за всіма видами зернових, продуктів овочівництва, соняшникової олії, цукру, свинини, яловичини, м'яса птиці.

Країни Південно-Східної Азії (Індонезія, Філіппіни) та деякі країни Західної та Південної Азії (Туреччина, Бангладеш, Іран, Ірак, Саудівська Аравія та Об’єднані Арабські Емірати) також цікаві з точки зору поставок зернових, соняшникової олії, цукру та яловичини та м'яса птиці.

«Ми плануємо розширити поставки пшениці, кукурудзи, цукру, соняшникової олії та яловичини до африканських країн, таких як Алжир, Єгипет, Нігерія, Туніс та Ефіопія. І звісно, традиційно важливими для нас залишаються ринки країн ЄС та СНД», − наголосив Міністр.

Також Микола Присяжнюк додав, що загалом за 11 місяців Україна експортувала сільгосппродукції на суму 15,4 мільярда доларів.

Источник


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/279698.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM