Останется ли украинская сельхоз земля украинской

18 дек, 08:23

Довгострокова оренда та продовження мораторію на продаж землі в Україні можуть привабити інвесторів.

Чіткого розуміння, що буде через 2-3 роки на ринку землі України, немає. За відсутності перспективи стабільності жоден інвестор не зацікавиться нашою країною. Державі варто спростити і доробити «Стратегію розвитку аграрного сектору економіки до 2020 року». Якщо вона стане зрозумілою для усіх учасників ринку, це стане серйозним стимулом для інвестицій.

Про це кореспонденту «Агравері» повідомив Вадим Бодаєв, директор із зв’язків з державними органами компанії SigmaBleyzer.

«Давайте визначимо в даній Стратегії ― найближчі 10 років земля не продається. Розвиваємо лише орендні відносини, спрощуємо їх. Зокрема, довгострокова оренда ― це хороша перспектива. Тому я думаю, що державі можна без остраху об’явити про те, що мораторій буде діяти найближчих 10-15 років, або ми взагалі відмовляємося від перспективи продажу землі», ― сказав пан Бодаєв.

На його думку, це могло б заспокоїти ринок і всі знайшли б можливість працювати в таких умовах. Також це точно дало б надію отримати найближчим часом значні інвестиції.

За словами Вадима Бодаєва, у Стратегії фактично немає відповідей на основні запитання ринку: «Що ж ми розвиваємо ― ринкові відносини у цьому секторі чи ми намагаємося жорстко регулювати ринок?». Він додав, що інвестори теж цього не розуміють.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/279569.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM