Українські соя і ячмінь вийдуть на китайський ринок вже наступного року

16 дек, 21:30

З наступного року українські соя і ячмінь вийдуть на китайський ринок, повідомляє прес -служба Міністерства аграрної політики і продовольства.

Відповідні фітосанітарні протоколи сьогодні підписали аграрний міністр Микола Присяжнюк з представниками Генеральної адміністрації нагляду за якістю, інспекції і карантину Китайської Народної Республіки.

«Експортний потенціал України постійно зростає. І ринок Китаю дуже привабливий для України з точки зору розширення поставок зернових та олійних», ― сказав глава вітчизняного аграрного відомства.

За словами Миколи Присяжнюка, підписання е протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог по експорту вітчизняних сої та ячменю на китайський ринок стало ще одним кроком для розширення товарообігу між двома країнами.

« Завдяки підписанню протоколів збільшиться частка вітчизняної сільгосппродукції в загальному товарообігу КНР. Крім того , ці документи будуть сприяти реалізації китайсько-українських інвестиційних проектів в аграрному секторі України. Також хочу відзначити, що наступного року продовжиться підготовка протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог по експорту ріпаку та пшениці з України в Китай», ― додав міністр.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/279482.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM