В Украине постепенно исчезает шоколад

25 ноя, 04:33

Обсяг виробництва шоколаду, готових харчових продуктів, що містять какао, в жовтні 2013 р. скоротився на 4,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 37,9 тис. тонн. Про це свідчать дані Державної служби статистики України. Водночас, з початку поточного року виробництво шоколаду в Україні збільшилося на 0,2% порівняно з січнем-жовтнем 2012 року до 264 тис. тонн.

Як повідомляло агентство, у січні 2013 р. в Україні було виготовлено 28,2 тис. тонн шоколаду, що на 15% більше, ніж за відповідний період 2012 року, у лютому – 23,5 тис. тонн (+3,8%), в березні – 29,9 тис. тонн (+15,7%), у квітні – 23,9 тис. тонн (-1,2%), у травні – 19,9 тис. тонн (+5,5%), у червні – 20,8 тис. тонн (+3,8%), у липні – 19,4 тис. тонн (+3,7%), у серпні – 25,4 тис. тонн (-14,7%), у вересні – 34,7 тис. тонн (-0,2%).

Нагадаємо, 31 липня Росспоживнагляд заборонив постачання в свою країну кондитерських виробів корпорації “Рошен” через неналежну якість.

Пізніше російські фахівці заявили, що основна претензія до українських солодощів – невиконання законодавства щодо захисту прав споживачів, зокрема, невідповідність інформації про харчову цінність продукції, зазначену на етикетці.
Наприкінці жовтня Росспоживнагляд перевірив підприємства Рошен і розповсюдив заяву про те, що на її підприємствах є низка принципових проблем, пов’язаних з якістю продукції.

Прогнозовані збитки України від призупинення експорту продукції “Roshen” до Росії до кінця року можуть становити близько 1 млрд грн. Усього за підсумками 2012 року в Україні було виготослено 341 тис. тонн шоколаду, що на 3 тис. тонн або на 1,9% менше, ніж у 2011 році.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/278702.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM