Сколько зарабатывают украинские аграрии

16 ноя, 07:32

Ефективний розвиток агропромислового сектора має забезпечити підвищення добробуту й поліпшення умов життя працівників сфери сільського господарства, переконаний президент України Віктор Янукович.
 
"Мене, як президента, насамперед турбує, що отримує від економічного розвитку аграрної сфери кожен селянин", - сказав В.Янукович у п'ятницю в палаці "Україна", виступаючи на урочистих зборах з нагоди Дня працівника сільського господарства.
 
"Високі показники українського сільськогосподарського виробництва мають дати відповідний соціальний ефект, стати основою для добробуту селян, для всебічного розвитку сільських територій", - наголосив президент.
 
Він зазначив, що жителі села, передусім, мають отримати нормальні житлові й побутові умови, повноцінне медичне обслуговування, можливість дати дітям якісну освіту.
 
"Держава робить усе можливе, щоб знайти баланс між приватними комерційними інтересами й потребами селян", - наголосив В.Янукович.
 
Істотним кроком у цьому напрямі він назвав затверджену нещодавно стратегію розвитку аграрного сектора економіки на період до 2020 року. "Реалізація її положень дасть змогу на практиці підтримати ефективний і соціально відповідальний аграрний бізнес", - сказав президент.
 
Говорячи, зокрема, про успіхи в розвитку вітчизняного тваринництва, президент нагадав, що за 2010-2013 рр. було побудовано і реконструйовано 716 тваринницьких ферм і комплексів.
 
"Завдяки вашій наполегливій роботі нам вдалося стабілізувати ціни на продукти харчування", - сказав президент.
 
Він також зазначив, що на сьогодні Україна повністю забезпечена власною продовольчою продукцією, а також збільшує обсяги експорту. "Кожен четвертий долар, який Україна отримує від експорту, заробляють українські селяни", - сказав В.Янукович.
 
Він додав, що на сьогодні експорт аграрної продукції щодня дає Україні близько $43 млн.
 
Президент нагадав, що на сьогодні український аграрний бізнес виходить на нові ринки. Зокрема, ми отримали право постачати зерно до Китаю. "Україна відновила свій статус потужного гравця на світовому ринку продовольства", - наголосив президент.

 

Источник


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/278462.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM