На Рошен «наехали» не только россияне, но и свои

07 ноя, 08:02

Міністерство доходів і зборів України повідомляє, що під час перевірок на підприємствах кондитерської корпорації Roshen було встановлено низку порушень податкового законодавства, у зв'язку з чим 25 підприємствам корпорації було донараховано податки на суму 47 млн грн, з яких до бюджету вже надійшло майже 5 млн грн.

  
Зокрема у прес-службі Міндоходів повідомили, що у 2013 році у план-графік проведення планових перевірок було включено 11 підприємств кондитерської корпорації, а під час позапланових перевірок їхня кількість збільшилася до 25.
 
Так, за результатами планових перевірок Roshen "було встановлено низку порушень податкового законодавства. Зокрема, зафіксовано проведення "нетипових" експортних операцій, у т.ч. за договорами комісії, для мінімізації податкових зобов'язань з ПДВ. Це у свою чергу викликало низку перевірок й інших компаній, що входять у кондитерську корпорацію (всього 25 підприємств - ред.)".
 
Під час позапланових перевірок податківці встановили, що підприємства формували витрати та податковий кредит з ПДВ за "нікчемними" договорами і від контрагентів з ознаками "фіктивності".
 
У відомстві пояснюють: у план-графік проведення перевірок відбирають платників податків, які мають ризики несплати податків та зборів або невиконання іншого законодавства.
 
При цьому періодичність проведення таких перевірок залежить від ступеня ризику: чим він вищий, то частіше проводяться контрольні заходи. Зокрема податківці поділяють на три групи ризику: високий (перевірка не частіше одного разу на рік), середній (не частіше одного разу на 2 роки) і незначний (не частіше одного разу на 3 роки).
 
Судячи з того, що, як свідчать дані Міндоходів, підприємства Roshen перевіряли і в 2010-му, і в 2011-му, і в 2012-му, податківці відносять корпорацію до найбільш ризикових платників податків.
 
Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили про підвищену активність Міндоходів щодо корпорації Roshen. Зокрема повідомляли, що податківці провели понад 60 перевірок і порушили 10 кримінальних справ, нарахувавши штрафів на суму понад 100 млн грн.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/278185.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM