Украинский бизнес обречен на высокие налоги

06 ноя, 22:53

Міністерство фінансів хоче відстрочити зниження ставок ПДВ і податку на прибуток підприємств. Тим не менш, це рішення Мінфіну правильне, особливо в нинішній ситуації, - заявив партнер аудиторської компанії Володимир Котенко в ефірі радіостанції «Голос Столиці».
Міністерство фінансів хоче відстрочити зниження ставок податку на додану вартість та податку на прибуток підприємств. Цю норму відомство розглядає при формуванні проекту Держбюджету на наступний рік. За словами міністра фінансів України Юрія Колобова, документ буде прийнятий після узгодження макроекономічних показників з Міжнародним валютним фондом. Таким чином українські чиновники зняли з себе відповідальність за такий непопулярний крок, заявивши, що зберегти податки на колишньому рівні – це вимога МВФ. Остаточні показники, які уряд внесе в проект бюджету, стануть відомі у найближчі 2 тижні. До 20 листопада Мінфін планує відправити документ до Верховної Ради.

Утім, відстрочка зниження ставок ПДВ – рішення правильне. Тим паче в ситуації, коли державний бюджет України потребує додаткових фінансових надходжень. Про це радіостанції «Голос Столиці» заявив партнер аудиторської компанії Володимир Котенко.

«Це рішення абсолютно правильне, причому це не наш винахід – більшість країн, які опинилися в ситуації, коли потрібна максимальна мобілізація держфінансів, ресурси для фінансування потреб держави, йшли шляхом не просто збереження ставок ПДВ, а навіть шляхом підвищення ставок ПДВ як найбільш універсального та ефективного інструменту наповнення бюджету. В окремих країнах, які потрапили у важку ситуацію, ПДВ сягав навіть 27%», - зазначив експерт.

Нагадаємо, згідно з Податковим кодексом України, з 1 січня 2014 року планувалося зниження ставки ПДВ з 20% до 17% і податку на прибуток підприємств з 19% до 16%. Однак Міжнародний валютний фонд не бачить в Україні передумов для зниження цих ставок і рекомендує країні відмовитися від такої ініціативи. У свою чергу міністр доходів і зборів Олександр Клименко зазначав, що питання зниження ставок активно обговорюється з діловими колами, причому бізнес із розумінням ставиться до можливого рішення про збереження діючих податкових параметрів.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/278167.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM