Почему россияне окончательно забраковали Рошен

30 окт, 22:53

Експерти Росспоживнагляду за підсумками інспекції в Україну виявили, що продукція кондитерських фабрик корпорації "Рошен" не відповідає сучасним вимогам безпеки і якості.

Про це у середу 30 жовтня йдеться в повідомленні на сайті Росспоживнагляду.

"За результатами інспекції виявлено, що кондитерська продукція фабрик "Рошен" виготовляється на підставі скасованих в РФ нормативних документів, що не відповідають сучасним вимогам за показниками мікробіологічної безпеки і якості продукції", - йдеться в повідомленні.

Росспоживнагляд також зазначає, що забезпечення кондитерських фабрик молочною сировиною здійснюється з молокопереробних підприємств Вінницької області, що не допущені до постачання в РФ.

"Виробничий контроль сировини та готової продукції на фабриках "Рошен" не забезпечує гарантії їх якості та безпеки", - підкреслюють російські ревізори.

У Росспоживнагляді також заявили про можливість подальшого інспектування "за умови належного забезпечення ходу перевірочних заходів".

При цьому російське відомство підкреслює, що Мінагрополітики України, як і раніше, не бажає вести конструктивний діалог.

Раніше у прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства України заявили, що висновки Росспоживнагляду за результатами проведення перевірки українських кондитерських фабрик корпорації Roshen, в яких відомство заявляє про невідповідність продукції компанії санітарним нормам Російської Федерації, безпідставні та містить неправдиву інформацію.

Нагадаємо, Росспоживнагляд у липні поточного року заборонив поставки в Росію шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/277964.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM