Кабмін скоротив кількість дозвільних документів для операторів ринку харчових продуктів

07 май, 22:09

Кабінет міністрів України (Кабмін), 24 квітня 2103 р., ухвалив законопроект, що передбачає скорочення кількості документів дозвільного характеру, які повинні одержувати оператори ринку харчових продуктів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України (Мінагропрод).

"Головним розробником цього документу виступило Міністерство аграрної політики та продовольства. Ухвалений Кабміном законопроект дозволить спростити діяльність суб'єктів господарювання та матиме позитивний ефект для розвитку підприємництва", - йдеться в повідомленні.

Законопроект вносить зміни до семи законів України. Зокрема, він передбачає скорочення сертифікації продуктів бджільництва, для виконання зобов'язання України як члена СОТ. Також зменшується кількість довідок, висновків, які містять ознаки документів дозвільного характеру, але не внесені до переліку документів дозвільного характеру. Окрім цього, буде скорочено атестацію виробництв молока, молочної сировини і молочних продуктів, рибної продукції, що є додатковим адміністративним впливом на діяльність операторів ринку, оскільки контролюючі органи на постійній основі здійснюють заходи державного контролю та нагляду за цими операторами ринку.

Документ передбачає скорочення кількості документів дозвільного характеру, необхідність отримання яких не передбачена законодавством Європейського союзу та таких, які не внесені до переліку документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, затвердженого законом України від 19.05.2011 р. №3392.

джерело: РБК-Україна

Инф. agroua.net


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/274143.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM