Землевпорядники зареєстрували третину мільйона земельних ділянок

01 май, 18:04

З початку року в Національній кадастровій системі (НКС) станом на 29 квітня 2013 року фахівці органів земельних ресурсів зареєстрували третину мільйона, а саме 329 403, нових земельних ділянок та видали понад 184 393 витягів із Поземельної книги. Крім того, кадастрові реєстратори надали 32330 відповідей на запити з Укрдержреєстру. Земельне відомство постійно нарощує темпи робіт. Нині у НКС відзначається щонайменше 6 тисяч реєстрацій земельних ділянок на день. Кадастрові реєстратори видають більше трьох тисяч витягів щоденно.

Нині територіальні органи земельних ресурсів суттєво скоротили час як на реєстрацію ділянки, так і на видачу витягів. Якщо до запровадження Національної кадастрової системи реєстрація здебільшого тривала декілька тижнів, а іноді й місяців, а “сприяння” у прискоренні процесу часто слугувало підґрунтям для корупції та хабарництва у сфері земельних відносин. На сьогодні такий чинник зведено нанівець.

“Завдяки величезним можливостям мережі Інтернет ми забезпечили широкому колу громадян зручне та комфортне користування відкритими відомостями Національної кадастрової системи, які розміщені на публічній кадастровій карті, де уперше за два десятиліття земельної реформи оприлюднено інформацію про всі земельні ділянки в межах країни. Мільйони громадян стали постійними користувачами публічної кадастрової карти, а наш відомчий веб-портал одним з найбільш популярних сайтів органів влади”, – зазначив Голова Держземагентства України Сергій Тимченко.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/274100.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM