Уні митники оформили 60% митних декларацій в електронному вигляді, а загальний час митного оформлення був удвічі менше встановленого нормативу

20 янв, 19:53

Так, уні 2012 року забезпечено оформлення електронних митних декларацій на рівні 60% відносно загальної кількості оформлених митних декларацій (загалом у минулому році українські митники оформили близько 3,3  млн. декларацій).

Наразі електронні митні декларації використовуються для державної реєстрації ввезених на митну територію України транспортних засобів, підтвердження фактичного вивезення за межі митної території України товарів для цілей відшкодування податку на додану вартість, зняття експортних та імпортних операцій з валютного контролю й купівля валюти.

Програма «Електронна митниця» включає в себе також обмін попередньою інформацією між митними адміністраціями України та країн, які є нашими торгівельними партнерами.

На практиці це означає що митники країни, до якої прямує вантаж, матимуть інформацію про нього ще до того, як транспортний засіб, який цей вантаж переміщує, перетне митний кордон.

У результаті - спрощення та вибірковість митних процедур та скорочення часу оформлення.

Так Митним кодексом України встановлено норму щодо строку митного оформлення  протягом 4-х робочих годин з моменту пред’явлення митному органу товарів, транспортних засобів та подання митної декларації.

Однак уні 2012 року час митного оформлення склав 1 годину 39 хвилин в режимі імпорт та 40 хвилин в режимі експорт. Тобто час оформлення митної декларації удвічі менший встановленого нормативу.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/272068.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM