Біржові ціни на зернові та сою знизились

10 дек, 10:16

Біржові ціни на зернові та сою знизились


Ринок сої закрився зниженням котирувань на 2% на тлі суттєвого просідання біржової ціни на кукурудзу внаслідок низьких темпів експорту і прогнозів в цілому сприятливих погодних умов для виробників сої в Південній Америці. Незначну підтримку ринку надала інформація про початок продажу партії американської сої до Китаю. Зазначимо, що соєвий ринок суттєво зріс починаючи з середини листопада і зараз спостерігається певна корекція.


Ринок кукурудзи торгувався в п’ятницю нижче на 5,91% внаслідок повідомлення про закупівлю Тайванню бразильської кукурудзи на $ 25 за тонну дешевше, ніж вартує американська кукурудза. Таким чином, низька ціна південноамериканської кукурудзи продовжує руйнувати американський кукурудзяний експорт. Додатковий тиск спричинило очікування покращення погодних умов в Південній Америці і зокрема очікування більш сухого періоду.


Ціни на пшеничні ф’ючерсні продемонстрували незначне пониження – на 0,37%, яке відбулося під тиском кукурудзяного і соєвого ринків. Підтримку пшеничному ринку продовжує надавати триваюча посуха в озимому пшеничному поясі Сполучених Штатів.


Источник agriagency


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/271150.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM