Закон "Про впорядкування питань, пов'язаних із забезпеченням ядерної безпеки"

09 мар, 15:52

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримує проект закону про внесення змін до Закону "Про впорядкування питань, пов\'язаних із забезпеченням ядерної безпеки" (щодо формування фінансового резерву)

Метою проекту є ліквідація протиріч у чинному законі, внаслідок чого Національний банк України як учасник Наглядової ради, наділений невластивими функціями у сфері забезпечення ядерної безпеки визначає рейтинги фінансової надійності (стійкості) банків резидентів України та затверджує Положення про спеціальний рахунок.

В законопроекті редакція статті 6 не вимагає затвердження Національним банком України положення про спеціальний рахунок. У зв´язку з принциповою можливістю наявності у експлуатуючої організації декількох рахунків з спеціальним режимом використання (спеціальних рахунків), у новій редакції наведена більш конкретна назва "спеціальний рахунок експлуатуючої організації (оператора) для формування фінансового резерву".

Також нова редакція статті 9 дозволяє розміщення коштів на депозитних рахунках банківських установ резидентів України без визначення рейтингу. А пропонована редакція статті 14 не вимагає участі Національного банку України у Наглядовій раді.

"ВРУ"


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/119927.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM