Нарешті медпрацівникам і студентам пощастить?

13 мар, 15:13

Найближчим часом Уряд ухвалить постанову, згідно з якою впродовж нинішнього року буде підвищено заробітну плату всім медичним працівникам і стипендії студентам медичних вузів на 20 відсотків. Про це заявив на відкритті Дня охорони здоров\'я сільського населення у Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця Прем\'єр-міністр України Юрій Єхануров. "Уже протягом цього місяця ми збільшимо стипендію на 20 відсотків і будемо збільшувати зарплати медичним працівникам" ,- зазначив він.

Юрій Єхануров повідомив, що у поточному році фінансування медичної галузі з бюджету збільшилося на 4,4 мільярда гривень. За його словами, цього року цільовим призначенням шляхом субвенції з Державного бюджету на розвиток закладів охорони здоров\'я у сільській місцевості буде спрямовано 250 мільйонів гривень.

Говорячи про охорону здоров\'я сільського населення, Прем\'єр-міністр акцентував увагу на необхідності залучення професійних медичних працівників - випускників українських вузів до роботи у сільській місцевості. Уряд розпочинає реалізацію цільової програми "Рідний дім", яка дасть змогу вирішити питання житлового забезпечення медпрацівників на селі.

Міністр охорони здоров\'я Юрій Поляченко у свою чергу поінформував, що кошти на підвищення заробітної плати медичним працівникам на 20 відсотків уже закладено у Держбюджеті-2006.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/119745.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM