Кредісов: "З початку року Міністерство оборони недофінасовується на 160 мільйонів гривень щомісячно

13 мар, 17:48

“На жаль, з початку року, Міністерство оборони України недофінасовується на суму у 160 мільйонів гривень щомісячно”. Про це заявив сьогодні на брифінгу заступник міністра оборони України В’ячеслав Кредісов.

“Формально нам кажуть, що ці гроші будуть. Але будуть в кінці року. Не можна солдата годувати в кінці року, починати будувати житло або купувати озброєння в кінці року. На жаль, сьогодні фінансування Українського війська не ритмічне, і це завдає відчутної шкоди реалізації Державної програми розвитку Збройних Сил України”, - наголосив В’ячеслав Кредісов.

Про це заступник міністра оборони України В’ячеслав Кредісов повідомив сьогодні, 13 березня, відповідаючи на питання журналістів щодо темпів будівництва житла для військовослужбовців, закладених на 2006 рік.

“План будівництва житла для військовослужбовців на цей рік ще більш амбітний, ніж торішній. Якщо торік з урахуванням різних програм військовослужбовці отримали понад 6 тисяч квартир, то цього року міністр оборони України поставив завдання збільшити кількість квартир мінімум на 20 відсотків. Орієнтовно ця цифра має перевищити 7-тисячний рубіж”, – наголосив В’ячеслав Кредісов.

Разом з тим, він висловив стурбованість керівництва військового відомства темпами фінансування житлових програм Міністерства оборони України на цей рік:

“За два з иною місяці поточного року на фінансування програм будівництва ми отримали лише 3 мільйони гривень. У той же час, в бюджеті 2006 року на ці потреби з різних програм має бути виділено понад 1 мільярд 200 мільйонів гривень, – зауважив В’ячеслав Кредісов. – Будівництво – це галузь, фінансування якої не можна здійснити на одному етапі, наприклад, лише наприкінці року. Його треба починати вже зараз”.

В’ячеслав Кредісов зазначив, що на даний час існує значний дисбаланс між задекларованою та реальною сумами фінансування. Він підкреслив, що з боку керівництва Міністерства оборони України це питання ставиться дуже однозначно і наполегливо, у тому числі перед представниками Міністерства фінансів.

Говорячи про деякі аспекти виконання програми будівництва та придбання житла для військовослужбовців Збройних Сил України, заступник міністра оборони України зазначив, що оборонне відомство докладає усіх зусиль для якнайшвидшого отримання необхідних квадратних метрів.

“Ми не можемо зволікати з отриманням житла – це дуже великий соціальний ризик. Тому дуже часто звертаємося до представників комерційних компаній, які отримали землі та об’єкти інфраструктури Міністерства оборони, з пропозицією про прискорення перерахування за них чи то грошей на рахунок спеціального фонду, чи то безпосередньо квартир. Часто компанії йдуть на такі угоди”, – сказав він.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/119713.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM