Губернатор Тернопільщини зустрівся з міжнародними спостерігачами

14 мар, 11:40

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Стойко зустрівся з представниками місії Організації Безпеки та співробітництва в Європі/Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ зі спостереження за виборами Альвільдою Яблонко (США) та П’єром Гро (Франція).

Під час зустрічі мова йшла про підготовку виборчих дільниць до дня голосування, роботу виборчих комісій різних рівнів, сприяння органів влади у вирішенні низки питань пов’язаних з організацією виборів.

Як розповіла Альвільда Яблонко, місія Організації Безпеки та співробітництва в Європі/Бюро демократичних інститутів та прав людини (ОБСЄ/БДІПЛ) зі спостереження за виборами була створена в Україні 23 січня для здійснення спостереження за підготовкою до виборів до Верховної Ради України 26 березня.

Зараз в Україні вже працює 52 довгострокових спостерігачі місії. А безпосередньо в переддень виборів до них приєднаються ще 600 короткострокових спостерігачів, які здійснюватимуть спостереження за голосуванням, підрахунком голосів та встановленням підсумків голосування.

Пан П’єр Гро повідомив, що на Тернопільщині працюватиме 20 таких спостерігачів. Очікується, що прибудуть вони в нашу область 24 березня. Сфера їхньої діяльності територіально охоплюватиме Тернопільську область та частину Рівненської.

Голова ТОДА Іван Стойко подякував представникам ОБСЄ за їх працю та наміри допомогти провести в Україні демократичні вибори.

“Прагнення української влади та вашої місії цілком співпадають. Ми хочемо, аби вибори відбулись чесно та справедливо. Щоб ніхто не міг дорікнути, що Україна не є демократичною державою” – сказав Іван Стойко.

Керівник області запевнив, що Україна прагне найближчим якнайшвидше долучитись до Європейської спільноти країн, які рівна серед рівних держава, що має давні традиції народовладдя.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/119672.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM