Ющенко відзначає актуальність питання облаштування державних кордонів України

14 мар, 15:31

Тема облаштування українського кордону є сьогодні дуже актуальною, наголосив Президент України сьогодні на прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання, чи буде розроблено державну комплексну програма щодо державних кордонів України. В. Ющенко наголосив, що до сьогодні певна частина українських кордонів не делімітована, не відбулася демаркація кордону між Україною та Російською Федерацією, Україною та Білоруссю.

Глава держави наголосив, що під час переговорів із Президентом Росії було вирішено, що на рівні Міждержавної комісії «Ющенко – Путін» окрема підкомісія займатиметься планом щодо делімітації й демаркації українсько-російського кордону. Така ж ініціатива на міжурядовому рівні сформована для переговорного процесу з Білоруссю, повідомив він.

Президент також зазначив, що нині триває «активний діалог» із Президентом та урядом Румунії навколо врегулювання питань делімітації кордону з цією країною. «Ми переконані, що найкраща відповідь – двостороннє врегулювання цієї проблеми», – сказав Глава держави, додавши, що Україна готова активізувати переговорний процес з цього питання.

Стосовно західного кордону Президент відзначив, що Україна вже звернулася до ЄС із проханням відкрити проект для України щодо його модернізації. «Наша програма спрямована на проведення активної політики облаштування українських кордонів», – зазначив Віктор Ющенко, відзначивши, що йдеться про встановлення переходів відповідно до європейських традицій, нове технічне облаштування прикордонних переходів та митниць. «Йдеться про те, що на кордонах повинні бути створені всі ознаки кордону і облаштування прикордонних митних переходів має відповідати міжнародній практиці», – сказав Президент, додавши, що «за цим буде стояти зміна митних та прикордонних процедур, наближення їх до спрощеної процедури». Окремим питанням, за словами Глави держави, є також прийняття концепції нової візової політики.

"Офіційне представництво"


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/119633.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM