Закон "Про молоко та молочні продукти"

15 мар, 16:05

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону "Про молоко та молочні продукти (щодо відповідності якості та безпеки молочних продуктів)"

Законопроектом передбачається внесення змін до чинного законодавства щодо створення організаційно-правових основ для забезпечення гарантованої безпеки молока і молочних продуктів, а також приведення окремих положень чинного Закону "Про молоко та молочні продукти" із Законом "Про державну підтримку сільського господарства України".

На думку ів Комітету, прийняття законопроекту сприятиме створенню умов для виробництва та споживання якісних молочних продуктів та забезпечить більш широкі можливості виходу українських товаровиробників на світові ринки.

Запропоновані зміни уточнюють терміни та визначення, що використовуються у чинному законодавстві. Визначаються вимоги до пакування і маркування молочної сировини та молочних продуктів, а також щодо якості та безпеки молочних продуктів.

Регулюються питання щодо положень про організацію суб‘єктами господарювання контролю за якістю та безпекою молока; права та обов‘язки суб‘єктів господарювання; приписів щодо державного контролю у даній сфері та державної підтримки виробників молока, молочної сировини та молочних продуктів тощо.

На думку ів Комітету, ці зміни мають на меті посилити організаційно-правові гарантії безпеки молока та молочної продукції, узгодити зазначені вище закони.

"ВРУ"


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/119551.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM