Закон з питань соціального захисту військовослужбовців

16 мар, 14:14

Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законів України з питань соціального захисту військовослужбовців та військовозобов\'язаних, які призвані на навчальні (або перевірні) та спеціальні збори"

Законом вносяться зміни та доповнення до законів "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та ів їх сімей", "Про Збройні Сили України" та до Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито".

Зокрема, змінюється коло осіб, на яких будуть розповсюджуватись положення Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та ів їх сімей".

Дія закону поширюватиметься на: військовослужбовців Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення (далі правоохоронних органів), які проходять військову службу; військовослужбовців, які стали інвалідами внаслідок захворювання, пов´язаного з проходженням військової служби чи внаслідок захворювання після звільнення їх з військової служби, пов´язаного з проходженням військової служби, та ів їх сімей, а також ів сімей військовослужбовців, які загинули, померли чи пропали безвісти; військовозобов´язаних та резервістів, призваних на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори, та ів їх сімей.

Положення закону містять питання соціального захисту військовослужбовців (розмір та порядок виплати грошового забезпечення, питання пов´язані з виконанням професійних обов´язків військовослужбовців, тощо), а також основні права військовослужбовців, пов\'язані з проходженням ними служби.

Для військовослужбовців 40-годинний робочий тиждень; мінімальна тривалість щорічної оплачуваної трудової відпустки військовослужбовця буде становити 30 календарних днів. Максимальна - 45 днів. Тривалість відпустки залежатиме від строку служби.

"ВРУ"


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/119473.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM