Бориспільськими митниками затримано валюту та цигарки

17 мар, 10:37

Спроби незаконного переміщення через митний кордон валюти та тютюнових виробів попереджено працівниками Бориспільської митниці.

В першому випадку наш співвітчизник, який прямував з України до Польщі, скористався спрощеною системою митного контролю „зелений коридор”, чим автоматично засвідчив, що не має предметів, обов’язкових до декларування. Проте виявилося, що у внутрішній кишені куртки, в яку був одягнений пасажир, знаходилося 10 тисяч євро, дані про які були відсутні.

В другому випадку на батьківщину повертався громадянин Ізраїлю, скориставшись „зеленим коридором”. В пункті спільного огляду ручної поклажі було виявлено, що в одному з відділень барсетки пасажира знаходиться 10 тисяч доларів США.

В обох випадках дозвільних документів на вивезення валюти громадяни не мали.

Варто нати, що громадянам без обов’язкового декларування дозволено перевозити іноземну валюту у сумі, що не перевищує 3 тис. доларів США (чи еквівалент цієї суми). Отже, уся валюта, що була у громадян понад встановлену норму – вилучена.

Отже, уся валюта, що була у громадян понад встановлену норму – вилучена.

В третьому випадку громадянин Лівії з України повертався через Бориспільську митницю на батьківщину, так само скориставшись спрощеною системою митного контролю. Під час проходження 6 його доніх валіз через рентген-апарат, виявилося, що всередині них знаходилося 352 блоки цигарок „More super lights”, „More lights” та „More” українського виробництва, дані про які були відсутні. Як і в попередньому випадку, дозвільних документів на право вивезення виявлених предметів пасажиром надано не було.

Не задекларовані тютюнові вироби вилучено. Складено протоколи про порушення митних правил.

"ДМСУ"


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/119415.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM