МВС видасть стукачам грошові премії за виявлення фальсифікації

17 мар, 14:40

Харків, 16 березня 2006 року. Міністерство внутрішніх справ України виділило 300 тисяч гривень для винагороди громадян, які допоможуть правоохоронцям знайти підпільні друкарні, що виготовляють незаконні агітаційні матеріали або навіть підробляють виборчі бюлетені. Про це повідомив журналістам Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Він пообіцяв, що грошові премії також отримують і ті, хто допоможе відшукати поширюється склади «чорного піару» або сприятиме виявленню будь-яких інших фальсифікацій під час виборів.

На протязі останніх днів перед голосування деспрацівники органів внутрішніх справ займатимуться перевіркою списків виборців. «На жаль, ми дізнаємося проупізнаємо,взнаємо,пізнаєм нові і нові факти їхнього спотворення, - зазначив глава МВС. - от Вчора я отримав дані з із Луганської області - там в одному з селищ 9 тисяч 855 громадян України не внесли у виборчі списки, хоча органи внутрішніх справ подали їхні прізвища до адміністративної групи, яка формувала списки виборців… Це свідчить про свідому лінію окремих органів місцевого самоврядування самоуправління на спотворення списків виборців», - заявив Ю. Луценко. За даними Міністра, аналогічні випадки виявлено доповідають і у Харківській області: є навіть цілі будинки будинки,хати, які зникли дивовижним дивним чином, хоча відомості про них міліція подала до відповідних структур. Відтак працівники ОВС передали чотири матеріали до прокуратури Харківської області для порушення кримінальних справ.

Міністр черговий раз запевнив, що працівники міліції не будуть використані в руках будь-якої політичної сили як зброя. Водночас Ю.Луценко відзначив, що закон практично позбавив міліціонерів в,біля права голосу: 74 тисячі працівники ОВС в день голосування охоронятимуть виборчі дільниці і фактично не матимуть можливостей проголосувати, оскільки перебувати перебувати усередині їм заборонено. «Це означає, що сутички,сутички на кшталт в,біля Краснокутської (коли два «гарячих» хлопця парубки «агітували» кулаками) можуть повторитися в інших місцях, а міліція не зможе втрутитися», - сказав міністр. Але глава МВС пообіцяв: міліція докладе максимум зусиль для забезпечення правопорядку. «та Я дав вказівку дуже ретельно перевірити сусідню території довкола дільниць, щоб не було «каруселів» і шахрайств з купівлі бюлетнями, незаконної агітації та будь-яких інших форм фальсифікацій», - повідомив Ю.Луценко.

Контакти: (057) 7059-475, 700-43-12, факс 700-29-25

(057) 7059-475, 700-43-12, факс 700-29-25

police_kharkivukr

police_kharkov


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/119387.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM