Закон "Про благодійництво та благодійні організації"

17 мар, 15:32

Комітет з питань культури і духовності рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону "Про благодійництво та благодійні організації" щодо чіткого визначення поняття благодійної діяльності

Законопроектом передбачається внесення змін до чинного закону шляхом більш чіткого визначення і уточнення понять благодійної діяльності та благодійної організації.

Зокрема, пропонується визначити благодійну організацію як недержавну громадську організацію. Уточнюються окремі поняття у сфері благодійної діяльності, зокрема, таких, як "благодійна діяльність" та "благодійна організація".

Визначається поняття благодійної діяльності, як добровільної безкорисливої діяльності не тільки благодійних організацій, а й громадян та будь-яких інших юридичних осіб.

Забезпечується чітке визначення благодійних організацій, як громадських організацій, які об\'єднують громадян для здійснення головної мети такої організації - благодійної діяльності в інтересах суспільства або окремих категорій осіб.

Прийняття законопроекту забезпечить реально існуюче визначення поняття благодійна діяльність, відобразить суть і форми впровадження такої діяльності, а також надасть чітке визначення благодійних організацій, як громадських, що підпадають під дію Закону "Про об\'єднання громадян".

Крім того, врегулює законодавче забезпечення діяльності благодійних організацій іншими відповідними актами України; дасть змогу виконувати інші функції, передбачені діючим законодавством, зокрема, всеукраїнським благодійним організаціям бути засновниками постійно діючих третейських судів тощо.

"ВРУ"


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/119379.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM